Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Ловля карася в траві: техніка й снасті, які реально працюють

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

Хлопці, карась у траві — це або кайф, або нерви на межі 😅
Хто ловив, той знає: поки знайдеш “вікно” в очереті, поки не заплутаєш снасть — уже половина терпіння витрачена. Але якщо підійти з розумом, то саме там, у заростях, сидять найбільші карасі.

Я ловлю в основному на поплавок або короткий фідер (3,0–3,3 м).
Секрет простий: треба кинути точно під траву, щоб наживка опустилась у “вікно” між стеблами. Головне — не переборщити з прикормкою, інакше вся риба стане в мул і пропаде.
Найкраще працює дрібна фракція без сильного запаху — панірувальні сухарі, трохи макухи й манка.

По наживці — мотиль, опариш або мастирка. Кукурудзу карась у траві бере рідше, мабуть, через обережність.
Ще нюанс — повідець має бути короткий (10–12 см) і з тонкої ліски (0,12–0,14), бо карась бере акуратно, а товсту снасть бачить.

Буває, що покльовка настільки обережна, що поплавок просто “зависає” — тут головне не поспішати, а дочекатися, поки піде вбік.

І головне — не ловіть з шумом. Коли вода стоїть і трава висока, будь-який рух по березі віддається, як барабан. Карась відразу йде глибше.

А тепер цікаво почути, хто як ловить у заростях:
– на поплавок чи фідер?
– який діаметр ліски ставите?
– і чи працюють у вас ароматизовані прикормки, чи краще все природне?

Бо я вже третій рік експериментую, і щоразу результат різний. Може, секрет не у снасті, а у терпінні? 😄

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...