sexanib646 Опубліковано: 29 листопада Опубліковано: 29 листопада Хлопці, хочу підняти цікаву тему, бо останнім часом ловлю окуня саме на живця, і помітив, що думки рибалок діляться на два табори: одні кажуть, що краще спінінг, інші — що донка «рве» будь-який метод. А я ось уже третій сезон експериментую — і все одно не можу визначитися Що помітив із власного досвіду: 1) Спінінг на живця Плюси: – можна обловити різні точки швидко; – живець грає природно, провокує хижака; – окунь часто бере на падінні. Мінуси: – багато холостих покльовок; – окунь інколи б’є тільки по хвосту; – якщо живець надто активний, снасть плутається. 2) Донка на живця Плюси: – працює по місцях, де окунь тримається стаями; – не треба постійно ганяти берегами; – клювання більш “надійні”, окунь заковтує глибше. Мінуси: – якщо не знайдеш точку — можна сидіти й дивитись на тишу 3 години; – живець швидше втомлюється; – течія може зносити снасть. Але найприкольніше, що на одній водоймі в мене спінінг працює краще, а на іншій — донка стабільно дає результат. На Десні, наприклад, окунь бере по бровці — там спінінг рулить. А от на ставку біля Броварів з донкою витягував по 8–12 хвостів за годину. Хлопці, хто реально ловить окуня на живця — скажіть чесно: що працює краще у вас — спінінг чи донка, і на яких водоймах? Може я не там ловлю, чи не той живець, чи не той час? Бо хочеться вже вибрати “основний” метод, а не бігати з двома палками, як термінатор Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.