Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Вплив фази місяця на кльов — чи є залежність?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🌕 Місяць і рибалка: правда чи вигадка?

Скільки разів чув: “На повний місяць не їдь — не клює”, або навпаки — “Молодик — саме те!”. Але чи справді фаза місяця впливає на кльов, чи це просто чергова рибальська легенда?

📌 Що кажуть “теорії”:

Повний місяць — риба обережна, не активна.

Молодик — риба годується активніше.

Спадаючий місяць — ідеальний для фідера.

Зростаючий — добре працює поплавок.

🤔 А що на практиці?
Особисто я не помітив стабільної залежності. Бував чудовий кльов і в повний місяць, і повний “нуль” на молодик. Частіше результат залежав:

від тиску

від напрямку вітру

від температури води

від того, чи не “перегодоване” місце

💡 Що реально помітив:
У повний місяць може бути слабший нічний кльов, бо риба добре бачить і активна у світлі — але це більше стосується хижака, а не карася чи плотви.

✅ Мій висновок: фаза місяця — це максимум 5% впливу, і тільки якщо всі інші умови збігаються. Тож не варто відмовлятись від рибалки тільки через календар.

А як у вас? Хтось реально відслідковує фази? Є цікаві збіги — діліться, буде цікаво порівняти досвід 👇

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...