Наталя Опубліковано: 31 жовтня 2025 Опубліковано: 31 жовтня 2025 Добрий вечір. Дуже потрібна ваша допомога ,мій батько був дуже сильний рибалкою , в 90 их роках, коли він ще жив ,а. Я була маленькою ,він якусь частину риби брав на виделку (чи це зябра були ,чи плавальний міхур ,я не памʼятаю) і обсмажував на газовій камофорці на плиті ,на вогні ,я дуже хочу ще раз спробувати цей смак ,це дуже потрібно ,хто допоможе мені ? Вроді схоче на плавальний міхур ,але хто знає ,як його обсмажити на камфорці на виделці ? Буду дуже вдячна Цитата
Fisherman Опубліковано: 25 грудня 2025 Опубліковано: 25 грудня 2025 Добрий вечір. Дуже тепла й зрозуміла історія, дякую, що поділились. Скоріше за все мова не про зябра (їх не смажать — гіркі й жорсткі), а саме про плавальний міхур великої риби — коропа, сазана, товстолоба. У 80–90-х так дійсно часто робили “на швидку руку”. Як це зазвичай готували: Плавальний міхур акуратно діставали, знімали зовнішню плівку. Промивали водою. Трохи солили (інколи без солі — “чистий смак”). Насаджували на виделку. Обсмажували прямо над відкритим вогнем (газова плитка/камфорка), постійно обертаючи. Він надувається, підрум’янюється, стає хрустким зовні й м’яким усередині. Це не делікатес, а саме рибальська памʼять і смак дитинства — тому він такий особливий. Якщо хтось із учасників форуму робив так само — напишіть, буде цінно доповнити деталями Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.