Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Чому зараз риба не клює? Осіння тиша чи вода “вмерла”?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

Хлопці, підкажіть, що відбувається цього сезону…
Їздив уже тричі — Бровари, Бориспіль, Обухівський район — повна тиша. Карась мовчить, коропи не показуються, навіть окунь, який завжди “рятував ситуацію”, просто зник.
Температура ще нормальна, тиск стабільний, прикормка перевірена — і все одно глухо.

Чи це тільки в мене така “смужка невдач”? 😅
Чи дійсно риба вже пішла в глибину і ловити з берега марно?
Дехто каже, що зараз найкраще ловиться тільки вночі або перед дощем, а вдень — хоч сиди з годівницею хоч без, все одно результату не буде.

👉 Поділіться, у кого останнім часом був кльов — де, коли і на що?
Може, це загальний спад активності, а може, просто вода реально “вмерла” від перепаду температур?
Бо таке відчуття, що риба змовилась і вирішила пережити осінь без нас 😄

Опубліковано:

Та сама історія, брате 😅
Минулого тижня був під Вишгородом — з 6 ранку до обіду тиша, ні єдиної покльовки. Сиділо нас п’ятеро, і всі з нулем. Вода холодна, прозора, риба стоїть на глибині й не рухається.
Кажуть, що після різкого похолодання вона “завмирає” — чекає стабільності.

Я от що помітив: якщо ловити рано-вранці (до сходу сонця) або за день до дощу — ще можна щось витягнути. Особливо плотва й підлящик клюють обережно, але стабільно.
А в сонячну погоду — глухо повністю.

Зараз думаю перейти на мілководдя, де вода швидше прогрівається.
Хтось пробував у цей період ловити біля очерету чи на мілких затоках? Є хоч якийсь результат?

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...