Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Мормишинг

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

Планую освоювати мормишинг і підібрав такий набір. Цікавить думка досвідчених рибалок щодо збалансованості комплекту та його ефективності при лові окуня, карася та білої риби (краснопірки тощо).

Склад комплекту:

Спінінг: Crazy Fish Optimus Nano 1.77м (тест 0.1–1г).

Котушка: Favorite Blue Bird 1000S (модель 2025 року).

Шнур: Gosen Answer Ajing PE X4 150м (#0.2, розривне навантаження 5lb/2.3кг).

Очікування: Висока чутливість та гарний виліт мормишки завдяки мінімальному діаметру.

Запитання до обговорення:

Збалансованість: Наскільки гармонійно котушка Blue Bird 1000S працює з бланком Optimus Nano? Чи не буде перекосу по вазі?

Робота з рибою: Як цей комплект поводиться при виведенні окуня (чи не «лє капітулює» перед крупнішими екземплярами) та наскільки делікатно дозволяє працювати з мирною рибою (карась, краснопірка)?

Чутливість: Чи дозволяє такий шнур (#0.2) якісно контролювати приманку вагою 0.3–0.5 г?

Загальні враження: Можливо, є поради щодо експлуатації або альтернативні варіанти в цьому бюджеті?

Буду вдячний за ваші поради та досвід!

Опубліковано:

Вітаю!

На мій погляд комплект досить збалансований для старту в мормишингу.

По котушці перекосу по вазі бути не повинно, Blue Bird 1000S якраз часто ставлять на подібні ультралайтові бланки. Тут більше питання особистого комфорту, але критичних проблем не бачу.

По шнуру #0.2 — для мормишки хороший варіант. Дальність і чутливість будуть кращими, ніж на товстіших діаметрах. Єдине — потрібно уважніше ставитися до вузлів і стану повідця, тому що запас міцності невеликий.

Щодо ваг 0.3–0.5 г — у штиль і на тонкій снасті контролювати приманку можна. На течії або при вітрі вже буде складніше, але це проблема будь-якого мормишечного комплекту.

По окуню комплект повинен працювати добре. Якщо фрикціон налаштований правильно, то й окунь за 300–500 г не стане проблемою. Карась і краснопірка теж дадуть багато емоцій на такій делікатній снасті.

Я б тільки одразу купив кілька запасних шпуль або хоча б запасний шнур. На мормишингу обриви трапляються частіше, ніж хотілося б.

Обов'язково відпишіться потім про враження від комплекту на водоймі. Цікаво буде почитати реальний відгук після кількох рибалок.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...