Опубліковано: 20 червня20 чер Питання про поводок на щуку викликає суперечки вже багато років. Одні рибалки ставлять його завжди, інші вважають, що він погіршує гру приманки і зменшує кількість клювань. Особливо часто це питання виникає у новачків, які тільки починають ловити хижака. Давайте розберемося, коли поводок справді потрібен, а коли можна обійтися без нього. Чому щука перекушує ліску Основна проблема — зуби щуки. Навіть відносно невелика риба може легко пошкодити: флюорокарбон; монофільну ліску; тонкий шнур. Іноді це відбувається буквально за секунду. Саме тому багато трофеїв залишаються у воді разом із приманками. Коли поводок обов'язковий Я б однозначно ставив поводок якщо: цілеспрямовано ловите щуку; використовуєте воблери; ловите на силікон; працюєте по зарослих ділянках. У таких випадках ризик втратити рибу дуже високий. Які поводки використовують Найпоширеніші варіанти: Струна Плюси: дешева; надійна; довговічна. Мінуси: іноді погіршує гру дрібних приманок. Титан Плюси: легкий; не пам'ятає форму. Мінуси: дорожчий. Флюорокарбон Плюси: менш помітний; добре працює по окуню та судаку. Мінуси: не дає 100% захисту від великої щуки. А якщо ловлю окуня? Ось тут цікаво. Багато хто ловить окуня без поводка і все добре. Але якщо у водоймі є щука, рано чи пізно вона може взяти приманку. І тоді є шанс попрощатися з воблером або джигом. Мій досвід Найчастіше втрати приманок у мене були саме тоді, коли я думав: "Та тут щуки майже немає." Саме після таких думок вона і клювала. Після кількох обривів я почав ставити тонку струну майже завжди. Чи впливає поводок на клювання На практиці вплив значно менший, ніж багато хто думає. Правильний тонкий поводок: майже не впливає на гру; зате сильно підвищує шанси довести рибу до підсака. Висновок Якщо є хоча б шанс зустріти щуку — поводок краще поставити. Втрата одного хорошого воблера часто коштує дорожче, ніж кілька якісних поводків. До речі, на форумі вже обговорювали: де шукати щуку влітку на що клює щука чому сходить велика риба Ці теми теж будуть корисні любителям хижака. А ви ставите поводок завжди чи тільки коли цілеспрямовано ловите щуку? Цікаво почитати реальний досвід інших рибалок 🎣🐊
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.