Опубліковано: в понеділок в 07:145 дн Я б тут дивився не тільки на назву моделі, а в першу чергу на те, для чого саме береться спінінг.Якщо потрібен перший універсальний спінінг під окуня, щуку, невеликі воблери, силікон, вертушки і рибалку “на все потроху” — я б більше дивився в сторону Favorite X1.Чому:він більш універсальний;краще пробачає помилки новачка;нормальний варіант для берегової рибалки;легше підібрати тест під щуку й окуня;не такий делікатний, як ультралайтні моделі.А от Crazy Fish Bonsai я б розглядав тоді, коли основна задача — легка рибалка, мікроджиг, окунь, дрібні приманки, делікатна подача.Тобто Bonsai — це більше про кайф від легкої снасті, чутливість і невеликі ваги. Але якщо буде щука, зачепи, трава, важчі приманки — там уже треба бути акуратнішим.Мій варіант такий:якщо це перший спінінг і хочеться універсал — Favorite X1;якщо вже є досвід і хочеться саме легкий мікроджиг — Crazy Fish Bonsai.Ще важливий момент — треба дивитися конкретний тест. Бо один і той самий спінінг у тесті 1–7 г і 5–21 г — це вже зовсім різні задачі.Для старту я б радив щось приблизно в діапазоні:для окуня/легкого джига: 2–10 г або 3–12 г;якщо ще й щука часто попадається: 4–16 г або 5–18 г.Якщо коротко:Favorite X1 — практичніший і універсальніший.Crazy Fish Bonsai — цікавіший для легких приманок і мікроджига.Я б для першого спінінга взяв Favorite X1, а Bonsai вже потім, коли точно зрозумієш, що хочеш ловити саме делікатно і легкими вагами.
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.