Перейти до публікації
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Український форум рибалок - uafisher.com.ua

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Поплавок чи донка: що краще на карася в травні

Featured Replies

Опубліковано:

🎯 Карась у травні: поплавок чи донка? Досвід з практики

Вічне питання — що краще працює на карася: делікатний поплавок чи донка/фідер? У травні це вже не стільки теорія, як практика.

📍 Мій досвід:

Якщо водойма тиха, невелика, без течії — поплавок рулить. Особливо зранку і ввечері, коли карась підходить до мілководдя.

Якщо є глибина, вітер, або риба стоїть далі — тільки фідер. Поплавок просто не добиває до точки.

🔸 Що краще по результату?

У травні поплавок дає більше “емоцій”: видно клювання, можна гратися з насадками, реагувати миттєво.

Фідер — стабільніше по результату, особливо коли правильно вибрана точка й прикормка.

💡 Мій лайфхак:
Якщо є можливість — ставлю два вудилища: одне — фідер "на дальняк", друге — поплавок під берегом. Часто буває, що карась бере саме в півметрі від берега, а всі “гудуть” фідером по центру і сидять без нічого 😅

А у вас що краще працює зараз? Поплавочники, фідеристи — давайте реальні фото, снасті, точки! 🎣

Опубліковано:

Та який фідер, люди добрі? 😂

Сидиш 2 години, чекаєш, покльовка одна — і та холоста. А на поплавок — тільки закинув, і вже “підозрілий танець”!

Я ловлю карася в травні вже 20 років — поплавок і тільки поплавок. І не треба цих ваших пікерів, аром, кормушок…

Рибалка має бути простою — вудка, гачок, опариш, і тиша. А не цей фідерний футбол: “закинув – чекаєш – перезакинув – знов чекаєш”.

Поплавок — це як класика. Як стара добра пісня.

Хто не згоден — покажіть хоч одну стабільну фідерну сесію на карася без “0” 😎

• 4 місяці потому...
Опубліковано:

Цікава тема, хлопці, і бачу — як завжди, думки розділились 😄

Я особисто ловлю карася і на фідер, і на поплавок — залежно від водойми. І чесно кажучи, обидва способи мають свої “золоті моменти”.
Коли карась активний і підходить до берега — поплавок дійсно дає кайф: бачиш покльовку, реагуєш миттєво, все відчувається прямо в руках. Але коли вода стояча або карась тримається далі від берега — без фідера взагалі ніяк.

Були виходи, коли поплавочники за день витягували по 5–7 карасів, а фідеристи — десятки. Особливо якщо грамотно підібрати прикормку (я роблю мікс з панірувальних сухарів, перловки та трохи ароми "ваніль + часник"). І ще момент — коли вода цвіте, або вітер, поплавок стає просто некерованим, а фідер працює стабільно.

З іншого боку, не сперечаюся — в тиші, коли сидиш з поплавком і спостерігаєш за антенкою, є щось своє, майже медитативне 🐟.

Тому, як на мене, все залежить не стільки від снасті, скільки від настрою і водойми. Хочеш драйву — фідер. Хочеш релаксу — поплавок.

А цікаво, хто що ставить у принаду навесні? Бо чув, що в травні карась непогано реагує на тісто з часником, а деякі кажуть — на пінопласт бере навіть краще за опариша. Як у вас?

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

Account

Navigation

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.