Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Поплавок чи донка: що краще на карася в травні

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🎯 Карась у травні: поплавок чи донка? Досвід з практики

Вічне питання — що краще працює на карася: делікатний поплавок чи донка/фідер? У травні це вже не стільки теорія, як практика.

📍 Мій досвід:

Якщо водойма тиха, невелика, без течії — поплавок рулить. Особливо зранку і ввечері, коли карась підходить до мілководдя.

Якщо є глибина, вітер, або риба стоїть далі — тільки фідер. Поплавок просто не добиває до точки.

🔸 Що краще по результату?

У травні поплавок дає більше “емоцій”: видно клювання, можна гратися з насадками, реагувати миттєво.

Фідер — стабільніше по результату, особливо коли правильно вибрана точка й прикормка.

💡 Мій лайфхак:
Якщо є можливість — ставлю два вудилища: одне — фідер "на дальняк", друге — поплавок під берегом. Часто буває, що карась бере саме в півметрі від берега, а всі “гудуть” фідером по центру і сидять без нічого 😅

А у вас що краще працює зараз? Поплавочники, фідеристи — давайте реальні фото, снасті, точки! 🎣

Опубліковано:

Та який фідер, люди добрі? 😂

Сидиш 2 години, чекаєш, покльовка одна — і та холоста. А на поплавок — тільки закинув, і вже “підозрілий танець”!

Я ловлю карася в травні вже 20 років — поплавок і тільки поплавок. І не треба цих ваших пікерів, аром, кормушок…

Рибалка має бути простою — вудка, гачок, опариш, і тиша. А не цей фідерний футбол: “закинув – чекаєш – перезакинув – знов чекаєш”.

Поплавок — це як класика. Як стара добра пісня.

Хто не згоден — покажіть хоч одну стабільну фідерну сесію на карася без “0” 😎

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...