Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Секрети ловлі окуня на обертову блешню

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🌀 Обертові блешні на окуня: мій особистий топ

Окунь — хижак непередбачуваний, але “вертушки” (обертові блешні) — це, мабуть, один із найнадійніших способів його зловити. Особливо навесні, коли він тримається біля берега, у траві або біля корчів.

🎣 Що працює найкраще:

🔸 Розмір: №1–2 — ідеально. №3 — якщо ловите “матросів” зі зрідка більшим бонусом.

🔸 Колір:

У прозорій воді — срібло або білий.

У каламутній — золото, мідь або чорне з червоним.

🔸 Форма пелюстки:

“Long” — для течії (обертається вузько, менший опір).

“Colorado” — для стоячої води, дає сильну вібрацію.

🔸 Проводка:

Повільна рівномірна — 80% клювань.

З паузами й ривками — коли окунь пасивний.

🧠 Мій спостереження: окунь часто атакує саме в момент початку обертання пелюстки. Тож після закиду — робіть 1–2 різких обороти катушки, щоб “запустити” гру.

💡 Порада: якщо ловите на річці — пробуйте уздовж берега, де є обрив або впалі дерева. Там він стоїть у засідці.

А яка у вас вертушка “номер один”? Пишіть моделі, кольори, де і коли працює. Може зробимо форумний рейтинг?

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...