Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Найкращий час для рибалки на карася у травні

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🕐 Коли краще ловити карася у травні: мій перевірений графік

Карась у травні вже прокинувся, вода прогрілась — але це не означає, що він буде клювати цілий день. Є чітко виражені години активності, які повторюються з року в рік.

🔹 Ранок — золота пора
З 05:00 до 08:30 — стабільний кльов. Карась активно годується біля берега, особливо на мілководді. Якщо є туман або штиль — шанси ще вищі.

🔹 День — лотерея
З 11:00 до 16:00 — або клює, або повний нуль. Все залежить від погоди: якщо похмуро або вітер тягне на берег — можна спробувати. У спеку — марно.

🔹 Вечір — другий шанс
З 18:00 до заходу сонця. Часто саме в цей період карась заходить на точки, які зранку були порожні. Особливо на прикормлену лунку.

🔹 Ніч — скоріше виняток
Карась іноді бере вночі, але це не стабільно. Краще не витрачати сили, якщо немає чітких сигналів активності.

💡 Мій висновок:
Найкраще ловити з 5:00 до 9:00 та з 18:00 до 20:30. Якщо виїхав на рибалку — краще встати раніше і не чекати “чуда” опівдні.

А у вас як? Коли клює найкраще? Можливо, в різних регіонах ситуація інша? Давайте ділитись — зберемо живу карту активності карася по Україні 🎣

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...