Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Чи клює риба під час дощу? Практичний досвід

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🌧 Рибалка під дощем: клює чи ні? Відповідь без міфів

Часто чую: “Дощ пішов — можна збиратись додому” або навпаки: “Перед дощем карась шаленiє”. Де правда? Ділюсь своїм практичним досвідом.

🔹 Легкий дощ або мряка
Це — золота погода для карася, плотви, ляща. Вода насичується киснем, риба активізується. Якщо тепло — клює дуже стабільно.
✔️ Мій улов на 3 кг карася був саме під таким "туманчиком".

🔹 Злива з вітром, грозою
Тут усе гірше. Риба або йде в укриття, або стоїть нерухомо.
✔️ Є сенс перечекати — часто після грози (через 1–2 години) буває короткий “сплеск” кльову.

🔹 Дощ із різким похолоданням
Особливо весною — глухо. Риба пригнічується і майже не годується.
✔️ Рішення — шукати точку з найменшим впливом вітру, пробувати хробака або мотиля.

🔹 Після дощу — нове життя
Через кілька годин після дощу риба активізується, особливо на мілководді, де вода з новим киснем.
✔️ Часто працює “поверхнева” прикормка і ловля ближче до берега.

💡 Мій висновок: не сам дощ впливає, а зміна атмосферних умов навколо. Якщо стабільний тиск, помірний дощ і температура нормальна — кльов може бути кращий, ніж у суху погоду.

А як у вас? Ловили під дощем? Є цікаві історії чи фото з "мокрої" рибалки? Пишіть — цікаво почитати практику з різних регіонів.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...