Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Прикормка з круп і макухи — бюджетний варіант

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

💰 Дешева, але робоча прикормка: крупи + макуха = карась ваш

Не обов’язково витрачати купу грошей на фірмову прикормку з магазину. Часто проста домашня суміш на основі круп і макухи працює не гірше, а іноді й краще. Особливо на звичних водоймах.

🧾 Ось мій базовий рецепт (на 1 рибалку):

1 склянка пшеничної або ячмінної крупи (відвареної до розсипчастого стану)

1 склянка панірувальних сухарів або змеленого сухого хліба

0.5 склянки тертої або товченої макухи

1 чайна ложка меленої кориці або конопляного насіння (за бажанням)

Трохи глини або землі з місця ловлі — для ваги і натуральності

🔹 Ароматика:
У холодну воду — взагалі без або мінімум (мелений кріп, аніс, часник). У теплу — можна додати ваніль чи мед.

🔹 Для чого працює:
Карась, плотва, лящ — у стоячій воді або слаботечії. Працює як на поплавок, так і на фідер.

💡 Порада:
Частину макухи можна змішати з глиною та зліпити кулі, які кидати перед закиданням. А основною сумішшю — заповнювати годівницю.

📷 Якщо є бажання — можу викласти фотки, як я це все готую “в польових умовах”. А ви користуєтесь такими “народними” прикормками? Поділіться рецептами 👇

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...