Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Вибір місця для риболовлі на дикому ставку

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🗺 Як вибрати правильне місце на дикому ставку: без ехолота і GPS

Якщо ставок “дикий” — без зручних пірсів, без промаркованих точок — тоді правильний вибір місця стає головним фактором успішної рибалки. Ось чим я керуюсь:

🔹 1. Вітер — твій друг
Якщо дме на твій берег — вода прогрівається, зганяє корм, риба підтягується. Якщо вітер в обличчя — це майже завжди плюс.

🔹 2. Очерет, латаття, корчі
Усе, що створює тінь і укриття — притягує рибу. Карась, плотва, лящ тримаються таких зон особливо весною й у спеку.

🔹 3. Перепади глибини
Якщо є бровка біля берега або ямка — пробуй там. Ідеально, якщо можна промацати дно грузиком або закидом з маркером.

🔹 4. Каламуть і бульбашки
Якщо на воді видно муть, “пил” або пузирі — там хтось риється в дні. Часто — це карась або лящ. Зазвичай такі місця “працюють”.

🔹 5. Уникай “битих точок”
Якщо місце витоптане до пилу — там ловили до тебе десятки. Риба може вже “запам’ятати” ці точки як небезпечні.

💡 Моя тактика: не лінуйся пройтись навколо ставка перед тим, як сісти. 10 хвилин “розвідки” можуть дати +10 риб у підсумку. А якщо знайшов гілку, що нависає над водою — перевір обов'язково, там завжди хтось живе 😄

А як ви вибираєте точку на дикій водоймі? Є свої орієнтири або приколи, типу “сиджу там, де жаба квакає”? Поділіться 👇

Опубліковано:

Завжди думав що вітер навпаки ворог)

Ще риба ходить в комишах, очереті любить шастати - це правда 100% на голому дні риба тільки транзитом проходить і то іноді.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...