Вітаємо на Українському форумі рибалок. Вступай в нашу спільноту, а якщо хочеш стати активним модератором, напиши мені.

Перейти до публікації

Чи справді риба краще клює перед грозою?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

🌩 Перед грозою — клює чи вигадка? Досвід + логіка

Напевно, кожен рибалка хоча б раз чув: “Перед грозою клює, як шалена!”. Але чи це правда, чи просто збіг? Ось мій досвід і думки на тему.

📌 Так, іноді клює дуже добре. Але не завжди.

🔹 Що реально працює:

Якщо гроза насувається повільно, атмосферний тиск поступово знижується — риба дійсно активізується.

Кисень у воді підвищується, рух повітря — стимул для годівлі.

🔹 Коли це не працює:

Якщо різке похолодання, шквальний вітер — риба “в’яне”, йде в укриття.

Перед дуже сильною грозою з градом — риба може повністю припинити активність.

💡 Найчастіше активний кльов буває за 2–3 години до грози, коли ще спокійно, але небо вже “підказує”, що щось насувається.

⚠️ УВАГА: при перших ознаках блискавки/грому — одразу згортайтесь. Жодна риба не варта життя.

📷 Був у мене випадок: карась валив “як з автомата”, але довелось втекти за 10 хвилин до справжньої зливи — гриміло так, що вудилище “співало”.

А у вас був активний кльов перед грозою? Чи все ж це міф? Поділіться досвідом, буде цікаво зіставити різні регіони України.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Відновити форматування

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...