38raspberry Опубліковано: 4 травня Опубліковано: 4 травня Бажаю всім міцного здоровʼя. Я нещодавно почав займатися фідерною ловлею, але маю багато питань, і щоб розібратися самому, немає ані часу, ані грошей, на те щоб перебирати монтажі. Тому хочу задати кілька питань. 1. Леска чи шнур? І якого діаметру краще основу брати? 2. Катушка якого розміру краща для початку? 3. При забросі, якої довжини робити свис? 4. Чи розлякує рибу? падіння кормушки на воду, і якщо так, то як робити за рос з найменшим шумом? П.С. Я не збираюся ловити трофеї, або шукати лише велику рибу. Зараз я хочу просто розібратися з цим методом ловлі, і стабільно отримувати покльовки і улов. 1 Цитата
Fisherman Опубліковано: в суботу в 08:21 Опубліковано: в суботу в 08:21 Дуже правильні питання. Якщо коротко — не ускладнюй. Для початку достатньо простого і надійного комплекту, який закриє 90% рибалок на карася, плотву, підлящика і ляща. 1. Ліска чи шнур? Для початку я б однозначно радив монофільну ліску. Переваги для новачка: дешевша; прощає помилки; менше плутається; не потребує шок-лідера; краще амортизує ривки риби. Оптимальний діаметр основної ліски: 0.22–0.25 мм. Цього більш ніж достатньо для більшості мирної риби. Шнур має сенс, коли вже з’явиться досвід і захочеться більшої чутливості. 2. Який розмір котушки? Найбільш універсальний варіант: 4000 за Shimano. Це золотий стандарт для фідера. Що важливо: наявність нормального фрикціону; плавний хід; якісна укладка ліски. Для старту не обов’язково купувати дорогу котушку — головне, щоб працювала надійно. 3. Якої довжини робити свис? Оптимально: 50–80 см від вершинки до годівниці. Якщо говорити простіше — годівниця повинна звисати приблизно до рівня першого великого кільця або трохи нижче. Такий свис: забезпечує хороший контроль; дає точний закид; зменшує ризик перехльостів. 4. Чи лякає рибу падіння годівниці? На більшості водойм — ні, якщо мова йде про фідерну ловлю. Навпаки, звук падіння годівниці часто асоціюється у риби з кормом. Особливо це стосується: карася; ляща; плотви. Тому спеціально намагатися “класти безшумно” не потрібно. Головне: точно потрапляти в одну точку; регулярно подавати корм. Мій простий комплект для старту Основна ліска: 0.23–0.25 мм Котушка: 4000 Повідці: 0.10–0.14 мм Гачки: №12–16 Годівниці: 30–60 г З таким комплектом можна успішно ловити майже всю мирну рибу. Найголовніша порада Не зациклюйся на дрібницях. Найбільше на результат впливають: правильне місце; точність закиду; наживка; прикормка; терпіння. Навіть з простим комплектом можна стабільно ловити. Мій висновок Для початку: ліска 0.22–0.25 мм; котушка 4000; свис 50–80 см; не переживай через шум годівниці. Цього достатньо, щоб спокійно освоїти фідер і регулярно отримувати покльовки. Успіхів у фідерній рибалці! Дуже захоплюючий спосіб ловлі — коли “розкусиш” його, буде важко зупинитися Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.